«НОВЕ ХАРЧОВЕ ЗАКОНОДАВСТВО. ОФІЦІЙНИЙ КОНТРОЛЬ ОПЕРАТОРІВ РИНКУ. ПРАВА ТА ОБОВ’ЯЗКИ КОМПЕТЕНТНОГО ОРГАНУ ТА ОПЕРАТОРІВ РИНКУ. ПРАКТИЧНІ АСПЕКТИ»

 Biosafery Center 22 березня 2017 року прийняв участь у науково-практичному семінарі «Нове харчове законодавство. Офіційний контроль операторів ринку. Права та обов’язки компетентного органу та операторів ринку. Практичні аспекти», що відбувся на базі Дніпропетровського державного аграрно-економічного університету, за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України спільно з проектом ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні». У семінарі взяли участь представники більше тридцяти підприємств харчової та переробної промисловості з Дніпропетровської та Запорізької областей.

   На науково-практичному семінарі була представлена доповідь наукового керівника Biosafery Center, доктора вет.наук, професора Гавриліна П.М., у якій доповідач презентував потенційні можливості Biosafery Center у системі державного контролю безпечності харчових продуктів його та роль у забезпеченні функціонування систем внутрішнього аудиту якості та безпечності продуктів харчування на підприємствах харчової та переробної промисловості, а саме визначення ГМО у біологічній сировині, видової належності тканин тварин, моніторинг вмісту мікотоксинів в необробленій сировині, вмісту антибіотиків в кормах, ідентифікація патогенних мікроорганизмів, мікроструктурний аналіз напівфабрикатів та готових м’ясних виробів.

   Також під час доповіді було відзначено, що науково-дослідний центр є атестованим, акредитованим і сертифікованим державними уповноваженими установами на проведення вище зазначених робіт у сфері державного метрологічного контролю.

Харчове