Міжнародний проєкт за технічної підтримки ФАО/ЄБРР «Здоров’я тварин, безпечність харчової продукції та програми якості в Україні»!

«Науково-дослідний центр біобезпеки та екологічного контролю ресурсів АПК «Biosafety center» ДДАЕУ почав реалізацію проєкту з метою посилення боротьби з антибіотикорезистентністю в тваринництві «Розробка та впровадження системи заходів для попередження виникнення антибіотикорезистентності штамів мікроорганізмів у птахівництві», організований FAO та ЄБРР.

Над проєктом праціюють досвідчені фахівці «Biosafety center» ДДАЕУ: координатор проєкту – доктор ветеринарних наук, професор Дмитро Масюк, провідний науковий співробітник проєкту – доктор біологічних наук, професор Віктор Недзвецький, асистенти проєкту – кандидати ветеринарних наук, доценти Валентин Єфімов та Андрій Кокарєв, аспіранти ДДАЕУ Едуард Романенко та Лілія Тамчук. Також протягом реалізації проєкту будуть залучатися інші спеціалісти для виконання специфічних досліджень.

НДЦ тісно співпрацює з ТОВ «Агро-Овен», однією з провідних птахівничих ферм Дніпропетровської області України. Маючи приблизно 300000 бройлерів на виробничому майданчику, компанія погодилася впровадити програму моніторингу та протоколи біобезпеки на фермі, які будуть розроблені.

01.11.22 учасники проєкту відвідали ТОВ «Агро-Овен», де разом із фахівцями підприємства провели патолого-анатомічний розтин птиці та відбір проб біологічного матеріалу для проведення мікробіологічних і молекулярно-генетичних досліджень.