Контроль імунізації інфекційного бронхіту (IB) курей методом ІФА

Специфічна імунопрофілактика є основним заходом з боротьби проти ІБК. На сьогоднішній день відомо, що ефективність проведеної імунізації залежить від низки факторів, що призводить до виникнення спалахів ІВ навіть у вакцинованої птиці.

З метою контролю ефективності імунопрофілактики широко застосовують метод імуноферментного аналізу (ІФА/ELISA), який дозволяє визначити титри антитіл до антигенів збудника IB та з’ясувати їх гомогенність. Саме ці показники характеризують якість імунопрофілактичних заходів, а їх систематичний моніторинг дає можливість своєчасно виявити ознаки циркуляції польового вірусу.

BIOSAFETY CENTER проводить серологічне дослідження як сироваток крові так і жовтка яєць з метою виявлення титрів специфічних антитіл до ІВV методом ELISA навіть через тиждень після інфікування або вакцинації.

Більш детальну інформацію, пов’язану з діагностикою IBV можна отримати ознайомившись зі статтею «Інфекційний бронхіт курей: огляд епізоотичної ситуації та сучасні тенденції в діагностиці».